Adres
92-701 Łódź, Lipiny 72B
Telefon
+48 600 833 170
E-mail
opony@rotej.pl
MenuMenu

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest P.P.H.U. ROTEJ TOMASZ JANKOWSKI,  prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą P.P.H.U. ROTEJ TOMASZ JANKOWSKI, 92 -701 Łódź, Lipiny 72B, NIP: 8331013242,  e-mail: biuro@rotej.pl;
2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów;
3. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
4. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
5.  Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji portalu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
6. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
7. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
8. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.


Co to są pliki cookie?
Pliki cookie to dane informatyczne najczęściej w postaci plików tekstowych, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, wspomagające lub umożliwiające korzystanie ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Pliki cookie zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, unikalny numer i czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym.

W jakim celu używamy plików cookies?
Plików cookie używamy w celu umożliwienia działania strony internetowej lub dostosowania jej zawartości do Twoich preferencji. Korzystamy z nich także w celu tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają nam zrozumieć potrzeby użytkowników naszej strony. Na ich podstawie ulepszamy strukturę i zawartość naszej strony. Nie korzystamy z plików cookie w celu personalnej identyfikacji użytkownika.

Z jakich typów plików cookie korzystamy?
Korzystamy z dwóch głównych typów plików cookie: sesyjnych i stałych.

Pliki sesyjne są plikami tymczasowymi i pozostają na Twoim urządzeniu tylko do czasu wylogowania się ze strony internetowej lub do czasu wyłączenia przeglądarki internetowej.

Pliki stałe pozostają natomiast na Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich ręcznego usunięcia przez Ciebie.

Czy pliki cookie są niezbędne do działania naszej strony internetowej?
Niektóre pliki cookie są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszej strony internetowej.

Pozostałe pliki służą tylko wzbogaceniu funkcjonalności naszej strony lub dostosowaniu jej do Twoich preferencji.

Zablokowanie plików cookie w Twojej przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem strony internetowej.

Czy pliki cookie zawierają dane osobowe?
Niektóre pliki cookie mogą być wykorzystywane do gromadzenia Twoich danych osobowych, ale tylko w celu wykonania określonej funkcji na Twoją rzecz. Tak zgromadzone dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich przez osoby nieuprawnione.

Co to są zewnętrzne pliki cookie i czy wykorzystujemy je na naszej stronie?
Oprócz własnych plików cookie (czyli tych umieszczonych bezpośrednio przez właściciela odwiedzanej strony internetowej), istnieją także zewnętrzne pliki umieszczane przez zewnętrzne podmioty, których komponenty stron zostały wywołane przez właściciela strony internetowej. Takie pliki cookie mogą pochodzić ze skryptów lub komponentów znajdujących się na serwerach zlokalizowanych w innym kraju lub innym systemie prawnym. Wówczas mogą obowiązywać inne zasady niż Polityka plików cookie.

Nasza strona internetowa zapisuje na Twoim urządzeniu zewnętrzne pliki cookie pochodzące od:

- Google Analytics (narzędzia służącego zbieraniu anonimowych danych o ruchu na naszej stronie internetowej).

Jak ograniczyć możliwość umieszczania plików cookie na Twoim urządzeniu?
Przeglądarki internetowe standardowo dopuszczają możliwość umieszczania plików cookie na urządzeniu końcowym. Możesz ograniczyć tą możliwość konfigurując odpowiednio ustawienia   przeglądarki internetowej. Swoją przeglądarkę internetową możesz skonfigurować tak, aby blokowała automatyczną obsługę plikow cookie albo aby informowała Cię o każdorazowym przesłaniu pliku cookie na Twoje urządzenie. Ograniczenie stosowania plików cookie, może jednak wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na naszej stronie internetowej.